Informatie 2019

Evenals in voorgaande jaren zal er ook dit jaar weer een bijeenkomst georganiseerd worden door de samenwerkende ondernemersverenigingen in de Drechtsteden en het Drechtstedenbestuur. Het thema voor dit jaar luidt:

“IN DE BAN VAN DE NIEUWE WERELDORDE!“

Op woensdag 18 september 2019 is er weer een bijeenkomst. De locatie is deze keer Spektakel in Zwijndrecht.

SpektakelDe Federatie heeft er dit jaar voor gekozen om een van de meest actuele onderwerpen uit het hedendaagse zakendoen op het programma te zetten. De media staan er al maanden vol van: de handelsoorlog tussen de USA en China, de rol van China bij het aanleggen van het 5G netwerk, de Zijde Route (China neemt grote belangen in Europese distributie knooppunten), spionage bij ASML enz. Maar ook de rol van President Poetin, het opkomend nationalisme in Europa en de Brexit. Allemaal elementen die van invloed zij op de nieuwe wereldorde, waarin China een politiek machtsspel speelt.

 

RobvanWijkOnze hoofdgast is Prof. Dr. Rob de Wijk, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden,  oprichter van het The Hague Centre for Strategic Studies en als analist regelmatig op televisie. Rob de Wijk heeft recent een boek gepubliceerd met als titel De Nieuwe Wereldorde (of hoe China sluipenderwijs de macht overneemt). Hij zal u meenemen in de achtergronden, die een rol spelen in het huidige mondiale machtsspel en waarvan de gevolgen ook in het bedrijfsleven in Drechtsteden zullen doordringen.

Het belooft een inspirerende avond te worden die u niet wilt missen. Want naast het boeiende programma is het contact met uw collega-ondernemers uit de Drechtsteden ieder jaar weer een mooi moment!

Programma woensdag 18 september 2019:

16.30 – 17.45 uur           Inloop en netwerken
17.45 – 17.50 uur           Welkomstwoord
17.50 – 19.00 uur           Inhoudelijk programma

                                                   Lezing Rob van Wijk

                                                   Korte forumdiscussie door Hans Biesheuvel (Voorzitter Ondernemend Nederland ONL), Wico van Helden (Voorzitter FOD)

                                                   en Burgemeester voorzitter van de regio Drechtsteden Wouter Kolff.


19.00 – 21.00 uur           Dinerbuffet en netwerken

Houd u met uw vertrektijd rekening met de files?
U bent om o.a. deze reden van harte welkom vanaf 16:30u voor een drankje en een amuse!

Locatie:

Spektakel Zwijndrecht

Norderstedtplein 10

3332 GK ZwijndrechtAanmelden:

Uiteraard bent u als lid van één van de deelnemende verenigingen of als genodigde van het Drechtstedenbestuur van harte welkom. U bent hiervoor wel verplicht zich aan te melden. Dit doet u via deze aanmeldknop:

 Voor inhoudelijke vragen en/of opmerkingen over de bijeenkomst, 

kunt u contact opnemen met Rutger Hoogerwerf (Ondernemersvereniging Zwijndrecht) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   


Let op: Uw kosten die samenhangen aan deze bijeenkomst, worden gedragen door de vereniging waarvan u lid bent of organisatie waardoor u bent uitgenodigd. Een lidmaatschap van één van de 11 deelnemende verenigingen of een persoonlijke uitnodiging is dus verplicht.

  • 07 OVP
  • 08 OKA
  • 09 OVN
  • 10 Drechtsteden
  • 11 BHG
  • 01 OVZ
  • 02 DOV
  • 03 VAO
  • 05 WD
  • Vereniging Sliedrechtse Ondernemeingen