Met als thema Drechtsteden in de ban van ‘de rem er af,’ hebben leden van negen regionale ondernemersvereniging uit de Drechtstreek woensdagavond het licht op groen gezet voor het instellen van een economisch sociale raad of economic Board van statuur en doorzettingskracht. Doel? De regio nadrukkelijker op de kaart zetten en de samenwerking tussen de bedrijven in het Drechtstedengebied optimaliseren. Zo’n 400 regionale ondernemers luisterden aandachtig tijdens de bijeenkomst in het Postillion Hotel Dordrecht.

Meer inspanningen
Maar als eerste reageerde burgemeester drs. A.A.M. Brok, voorzitter van het Drechtstedenbestuur, op de economische effecten van de miljoenennota op de eigen regio. Blij was hij overigens met de groeiende samenwerking in de Drechtsteden op tal van terreinen.

Met name de ondernemersverenigingen uit de regio zwaaide hij lof toe. Maar Brok plaatste ook de nodige kanttekeningen. ,,We zien in de troonrede dat de werkgelegenheid stijgt, maar in onze regio achter blijft.

Dit vraagt van u als ondernemers dus meer inspanningen”, aldus Brok. Reden genoeg voor hem om een pleidooi te houden voor duurzame samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en de overheid. ,,Want”, aldus de burgemeester, ,,de stedelijke gebieden blijven – dus ook de Drechtsteden – de motor van onze economie”.

Economic Board
Overigens onderstreepte Brok ook de noodzaak om met elkaar de leefbaarheid in de Drechtstreek te verbeteren, te investeren in de infrastructuur en de veiligheid op het spoor te optimaliseren. Zijn uiteindelijke conclusie: ,,Onze regio blijft op sociaal en economisch gebied achter. En dat vergt wat van ons allemaal!”
Zijn toespraak vormde de opmaat naar de noodzaak om een economic Board in de regio in leven te roepen. En het was Anouk van Eekelen, wethouder in Papendrecht, met economie en de Drechtstreek in haar portefeuille. Een ze hield een enthousiast pleidooi voor het in leven roepen van zo’n Board. Een idee dat ze samen met Peter Heijkoop, wethouder in Dordrecht, handen en voeten wil geven. Waarom? ,,Om kansen te benutten en onderwijs, bedrijfsleven en de politiek meer met elkaar te laten samenwerken”.

Belangrijk
Wel vier toppers uit het regionale bedrijfsleven namen de aftrap voor hun rekening. Het waren J. Mijland, L. de Koning, P. Rietberg en P. van der Meer. Een kwartet dat glashelder duidelijk maakte hoe belangrijk samenwerking voor het bedrijfsleven is. Maar ook innovatie en het definiëren van wat de ondernemers bind scoorden hoog. En uiteraard werd de noodzaak van goede infrastructuur met name genoemd. Oók over het water. Andere thema’s die met name werden genoemd: meer aandacht voor het aantrekken van bedrijven in de regio, want die zijn nodig, plus een pleidooi voor HBO onderwijs in Dordrecht. Al met al een reeks van wensen en de aanwezigen ondernemers reageerde positief op de aangedragen suggesties. Eén ding werd tijdens deze bijeenkomst duidelijk: de wil om de handen waar mogelijk in een te slaan is beslist aanwezig.

Organisatie
Het steeds groter groeiende evenement, wat dit jaar werd gecombineerd met het traditionele Prinsjesdagontbijt, is een initiatief van de Ondernemersvereniging Zwijndrecht, de Dordrechtse Ondernemersvereniging en de Vereniging Ambachtse Ondernemers. Dank aan Buro RUW voor de organisatorische ondersteuning.Heeft u vragen en/of opmerkingen n.a.v. de bijeenkomst van 21 september 2016?

Inhoudelijk       ||          Anneke Maagdenberg (DOV)               ||          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktisch          ||          Rutger Hoogerwerf (Buro RUW)           ||          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Hieronder vindt u nog enkele sfeerbeelden en een prachtige video (dank aan A1 Studio):

 

Buro RUW (01)
Buro RUW (02)
Buro RUW (03)
Buro RUW (04)
Buro RUW (05)
Buro RUW (06)
Buro RUW (07)
Buro RUW (08)
Buro RUW (09)
Buro RUW (10)
Buro RUW (11)
Buro RUW (12)
Buro RUW (13)
Buro RUW (14)
Buro RUW (15)
Buro RUW (16)
Buro RUW (17)
Buro RUW (18)
Buro RUW (19)
Buro RUW (20)
Buro RUW (21)
Buro RUW (22)
Buro RUW (23)
Buro RUW (24)
Buro RUW (25)
Buro RUW (26)
Buro RUW (27)
Buro RUW (28)
Buro RUW (29)
Buro RUW (30)
Buro RUW (31)
Buro RUW (32)
Buro RUW (33)
Buro RUW (34)
Buro RUW (35)
Buro RUW (36)
Buro RUW (37)
Buro RUW (38)
Buro RUW (39)

  • 07 OVP
  • 08 OKA
  • 09 OVN
  • 10 Drechtsteden
  • 11 BHG
  • 01 OVZ
  • 02 DOV
  • 03 VAO
  • 05 WD
  • Vereniging Sliedrechtse Ondernemeingen
 
BuroRUW